Dermapen

De Dermapen, ook bekend als Microneedling, is het nieuwste en meest geavanceerde apparaat als het gaat om huidverbetering en huidverjonging.

 

Hoe ziet de huid er na de Dermapen behandeling uit?

De huidreactie is over het algemeen nauwelijks zichtbaar voor de mensen om u heen, u kunt dus gewoon doorgaan met uw dagelijks leven. Dit is een van de voordelen van de Dermapen, de behandeling is vriendelijk voor de bovenste huidlaag. Afhankelijk van het te behandelen huidoppervlak en de lengte van de naaldjes zal de huid er iets roze/rood uit komen te zien. Ook kan de huid prikkelend en warm aanvoelen. De huid zal er na de behandeling ongeveer 2 tot 3 dagen iets roder uitzien dan normaal. Vanwege de toegenomen celdeling is het mogelijk dat uw huid licht begint te schilferen. Omdat de huid heel kwetsbaar is na de behandeling is het belangrijk om de eerste 48 uur voorzichtig te zijn met zonlicht, zonnebank, sauna, heet douchen of baden en andere beïnvloedende factoren. Ook moet gedurende vier weken na de behandeling de huid ingesmeerd worden met een UV-beschermende dagcrème (SPF 50).

 

Een Micro Needling behandeling is geschikt voor de volgende huidzorgen:

  • Fijne lijntjes
  • Rimpels
  • Weinig volume in de huid
  • Grove poriën
  • Dunne couperose huid
  • Littekens
  • Pigmentatie
  • Niet egale huidtint

 

Hoe ziet het herstel proces eruit?

Trek niet aan velletjes die ontstaan na de behandeling. Dat kan littekens en pigmentvlekken veroorzaken.
Direct na de behandeling kan de huid er opgezwollen en rood uitzien.
Na een intensieve behandeling zal de huid er 2-3 dagen rood uitzien en strak voelen. Minder voorkomend is dat de huid vlekkerig word en licht schilfert.
Na een milde behandeling is het ongebruikelijk maar kan de huid licht schilferen en droger worden gedurende 3-5 dagen na de behandeling.
gedurende 14 dagen na de behandeling moet de huid ingesmeerd worden met een UV-beschermende dagcrème (SPF 50) om hyperpigmentatie te voorkomen.

 

Hoe vaak moet ik de Dermapen behandeling herhalen?

Voor de meeste mensen duurt het 2-4 weken voordat er verbetering te zien is, het uiteindelijk resultaat zal na verloop van tijd geleidelijk verbeteren. Des te meer behandelingen des te meer resultaat. Afhankelijk van de aandoening heeft de gemiddelde patiënt 5-6 behandelingen in kuurverband nodig(om de 4-8 weken) voor zichtbaar resultaat. Het voordeel van de behandeling ondergaan in een kuur is dat het proces bewaakt kan worden. Elke behandeling op zichzelf zal een vooruitgang zijn voor uw huid.

 

Wanneer mag je geen Dermapen behandeling ondergaan?

  • Donkere huid (huidtypen 4-6)
  • Extreem gevoelige huid

Boek een afspraak

Boek uw afspraak online bij ons, dat is makkelijk en snel.
Voor het algemene informatie en vragen over onze behandelingen kunt u ons bereiken via onze contact formulier of email-adres .

Maak een afspraak